Äpple (med skal)

100 g äpple m. skal består av relativt lite kalorier.

48,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,6 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,0 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 10,6 g
    • varav sockerarter 9,9 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Vitamin C
6% DRI
Rik på
Vitamin E
3% DRI
Rik på
Vitamin B6
3% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,6 g
Socker totalt
9,9 g
Kostfiber
2,3 g
– varav sackaros
3,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva äpplet tunt och lägg på mackor med ost eller kaviar för en fräsch smak.
  • Hacka äpplet och blanda i en sallad med spenat, valnötter och fetaost.
  • Servera äppelklyftor som snacks med jordnötssmör eller mandelsmör.
  • Toppa havregrynsgröt med tärnat äpple, kanel och lite honung för extra sötma.
  • Gör en fruktbowl med äpple, banan, bär och en skvätt citronjuice för att hålla färgen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara äpplen i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Håll dem i en lufttät burk eller plastpåse för att undvika uttorkning. Placera dem långt ifrån starkt doftande livsmedel, då de lätt tar upp lukt. Låt äpplena svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att minska risken för mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör dem mjukare vid upptining.