Osötat äppelmos

100 g äppelmos, osötat består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till vitamin C.

45,0 kcal
100 g
Kolhydrater
9,5 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,2 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 9,5 g
    • varav sockerarter 9,4 g
  • Protein 0,2 g
  • Fibrer 1,8 g
Rik på
Vitamin C
11% DRI
Rik på
Vitamin K
4% DRI
Rik på
Kalium
3% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,5 g
Socker totalt
9,4 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
1,8 g
– varav glukos
2,1 g
– varav fruktos
6,4 g
– varav sackaros
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera äppelmoset kallt som pålägg på bröd eller knäckebröd.
  • Toppa pannkakor eller våfflor med äppelmos för en söt och syrlig smak.
  • Skiva upp färsk frukt och kombinera med äppelmos i en fruktsallad.
  • Blanda äppelmos i havregrynsgröt för extra smak och sötma.
  • Använd äppelmos som fyllning i bakverk, som kanelbullar eller muffins.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk med äppelmos i kylskåp, alltid med locket på för att undvika luktupptag. Håll burken torr och ren för att förlänga hållbarheten. Om du fryser in äppelmos, använd en lufttät behållare men var medveten om att texturen kan förändras efter upptining. Låt alltid äppelmos svalna snabbt efter tillagning innan du sätter det i kylskåp.