Konserverad ananas (med sockerlag)

100 g ananas konserv. m. sockerlag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till vitamin C och tiamin.

86,0 kcal
100 g
Kolhydrater
20,2 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,4 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 20,2 g
    • varav sockerarter 20,0 g
  • Protein 0,4 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin C
9% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
8% DRI
Rik på
Vitamin B6
5% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
20,2 g
Socker totalt
20,0 g
Kostfiber
1,0 g
– varav sackaros
16,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ananasen i runda skivor och servera på en fruktsallad.
  • Toppa en cheesecake med ananas för en söt och syrlig smak.
  • Halvera ananasen och använd som en dekorativ skål för dessert eller snacks.
  • Strö över kanel eller kokosflingor för extra smak vid servering.
  • Inkludera ananas i en grillad kycklingsallad för en fräsch touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk med ananas i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt ananasen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk ananas om möjligt.