Ananas

100 g ananas består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C.

52,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,5 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 11,5 g
    • varav sockerarter 11,4 g
  • Protein 0,5 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin C
66% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
7% DRI
Rik på
Vitamin B6
7% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,5 g
Socker totalt
11,4 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
5,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ananasen i tunna skivor och servera som en fräsch dessert.
  • Hacka ananasen och blanda den i en fruktsallad med jordgubbar och kiwi.
  • Grilla ananasbitar för att få en karamelliserad yta och servera som tillbehör till kött.
  • Toppa en pizza med ananas, skinka och mozzarella för en klassisk smakkombination.
  • Gör en smoothie med ananas, banan och kokosmjölk för en tropisk dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ananasen i kylskåp om den är skuren. Lägg den i en lufttät burk för att bevara smaken. Hela ananaser kan stå i rumstemperatur tills de är mogna, men bör kylas efter att de har skurits. Håll ananasen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skuren ananas svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst ananas inom rimlig tid för bästa resultat.