Kokt vitling (med salt)

100 g vitling kokt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, selen och protein; och en bra källa till kalcium och magnesium.

132,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,0 g / 100 g
Protein
30,2 g / 100 g
  • Fett 1,0 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Protein 30,2 g
Rik på
Protein
Rik på
Selen
75% DRI
Rik på
Fosfor
43% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vitlingen och servera på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Hacka vitlingen och blanda i en sallad med grönsaker, citron och olivolja.
  • Toppa ramen med strimlad vitling för extra protein och smak.
  • Servera vitlingen kall som del av en skaldjursplatå med kaviar och rödlök.
  • Halvera vitlingen och grilla den lätt, krydda med peppar och citronsaft.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt vitling i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt vitlingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kyl. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.