Torsk, rå

100 g torsk rå består av relativt lite kalorier; är rik på kalium, fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till niacin.

78,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
18,2 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Protein 18,2 g
Rik på
Jod
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
56% DRI
Rik på
Selen
50% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva torsken i filéer och grilla dem för en smakrik middag.
  • Servera torsk kall i en sallad med citron, dill och gräslök.
  • Toppa torskfiléer med en sås av senap och honung för extra smak.
  • Hacka torsk och använd den i en ramen med nudlar och grönsaker.
  • Halvera torsken och baka den med tomater, olivolja och vitlök för en enkel rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå torsk i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt torsken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att fisken kan bli mjukare när den tinas upp.