Stekt panerad torskfilé (hemlagad)

100 g torsk filé panerad stekt hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, jod och selen; och en bra källa till vitamin A och magnesium.

143,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,5 g / 100 g
Fett
6,0 g / 100 g
Protein
17,6 g / 100 g
  • Fett 6,0 g
    • varav mättat fett 1,9 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 4,5 g
    • varav sockerarter 0,1 g
  • Protein 17,6 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Selen
47% DRI
Rik på
Vitamin B12
36% DRI
Rik på
Fosfor
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,5 g
Socker totalt
0,1 g
Kostfiber
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta torsken i portionsbitar och servera på en tallrik med citronklyftor.
  • Toppa med hackad gräslök eller dill för extra smak.
  • Servera torsken kall i en sallad med spenat, avokado och en lätt vinägrett.
  • Använd som fyllning i en wrap tillsammans med majonnäs och sallad.
  • Komplettera med en sås av senap och honung för en smakfull kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara den stekta torsken i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt fisken svalna helt innan du stänger burken för att undvika kondens. Håll fisken åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du vill frysa torsken, tänk på att texturen kan påverkas negativt. Se till att den är väl inpackad för att minimera fukt och frysskador.