Tonfisk (medelvärde)

100 g tonfisk, medelvärde består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och niacin; och en bra källa till kalium och magnesium.

135,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
5,0 g / 100 g
Protein
22,4 g / 100 g
  • Fett 5,0 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 1,0 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Protein 22,4 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
95% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tonfisken och lägg den på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Servera tonfisk i en sallad med grönsaker som gurka, tomat och rödlök.
  • Toppa en pasta med tonfisk, olivolja, citron och svartpeppar för en snabb middag.
  • Hacka tonfisken och blanda med kaviar för en lyxig förrätt på knäckebröd.
  • Strimla tonfisk och använd den i en ramen eller buljong för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tonfisk i kylskåp i en lufttät burk om den är öppnad. Håll den i sitt skal om den är oöppnad. Placera burken på en hylla där temperaturen är jämn. Håll tonfisken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad tonfisk svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.