Nigiri sushi (med hälleflundra)

100 g sushi nigiri m. hälleflundra består av måttligt med kalorier; är rik på selen och vitamin D; och en bra källa till kalium, fosfor, jod och protein.

133,0 kcal
100 g
Kolhydrater
19,0 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
6,7 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 1,8 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 19,0 g
    • varav sockerarter 3,4 g
  • Protein 6,7 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Selen
38% DRI
Rik på
Vitamin D
32% DRI
Rik på
Jod
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
19,0 g
Socker totalt
3,4 g
Kostfiber
0,5 g
– varav sackaros
3,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sushi nigiri i bitar för att servera som aptitretare eller del av en sushitallrik.
  • Toppa med färsk ingefära och wasabi för extra smak.
  • Servera kallt tillsammans med sojasås för dippning.
  • Inkludera i en sushi-bowl med ris, grönsaker och sesamfrön.
  • Använd som fyllning i en wrap med grönsaker och avokado.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sushi nigiri i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara färskheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid sushi svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att hålla kvaliteten. Frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att konsumera den färsk.