Stekt panerad strömmingsflundra (hemlagad)

100 g strömmingsflundra panerad stekt hemlagad består av mycket kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och vitamin D; och en bra källa till kalium och vitamin A, men innehåller mycket mättat fett.

249,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,1 g / 100 g
Fett
19,2 g / 100 g
Protein
15,2 g / 100 g
  • Fett 19,2 g
    • varav mättat fett 5,8 g
    • varav enkelomättat fett 7,1 g
    • varav fleromättat fett 4,8 g
  • Kolhydrater 4,1 g
  • Protein 15,2 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,1 g
Kostfiber
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva strömmingsflundran i portionsbitar och servera med citronklyftor för en fräsch smak.
  • Toppa med hackad gräslök eller dill för extra arom och färg.
  • Servera varm tillsammans med potatismos eller kokt potatis för en klassisk måltid.
  • Gör en smörgås med strömmingsflundra, majonnäs och rödlök på ett gott bröd.
  • Använd som fyllning i en sallad med grönsaker och en lätt vinägrett för en lätt lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara strömmingsflundran i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt den svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens och fukt. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk strömmingsflundra när det är möjligt.