Saltad strömming (Östersjön)

100 g strömming, saltad, östersjön består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, selen och vitamin D; och en bra källa till kalium och kalcium, men innehåller mycket salt.

118,4 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
6,0 g / 100 g
Protein
16,0 g / 100 g
  • Fett 6,0 g
    • varav mättat fett 1,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Protein 16,0 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Selen
48% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva strömmingen och servera på knäckebröd med smör och kaviar.
  • Toppa en sallad med hackad strömming, rödlök och dill för extra smak.
  • Servera strömmingen kall som en del av en smörgåsbord eller plockmat.
  • Strimla strömmingen och blanda i en bowl med ris, avokado och soja.
  • Halvera strömmingen och grilla den lätt, krydda med citron och svartpeppar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara strömmingen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid strömmingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk strömming när det är möjligt.