Rökt strömming (Östersjön)

100 g strömming, rökt, östersjön består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, selen, jod, protein och vitamin D; och en bra källa till kalium.

142,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
7,5 g / 100 g
Protein
18,8 g / 100 g
  • Fett 7,5 g
    • varav mättat fett 1,9 g
    • varav enkelomättat fett 2,5 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Protein 18,8 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Selen
64% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den röka strömmingen och servera på en smörgås med färsk dill och kaviar.
  • Toppa en sallad med hackad rökt strömming, avokado och citron för en fräsch måltid.
  • Strimla strömmingen och blanda i en bowl med quinoa, grönsaker och en sojasås.
  • Servera den varm tillsammans med kokt potatis och senap för en klassisk rätt.
  • Halvera strömmingen och grilla den lätt för att få en rökig smak, perfekt till picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rökt strömming i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid strömmingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk eller kylskåpsförvarad strömming när det är möjligt.