Kokt strömming (med salt)

100 g strömming kokt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod och selen; och en bra källa till kalium, kalcium och magnesium.

131,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
4,9 g / 100 g
Protein
21,8 g / 100 g
  • Fett 4,9 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Protein 21,8 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
80% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva strömmingen och servera på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Toppa en sallad med hackad strömming, rödlök och citron för extra fräschör.
  • Strimla strömmingen och använd som fyllning i en wrap tillsammans med grönsaker och senap.
  • Servera varm strömming med kokt potatis och smält smör för en klassisk måltid.
  • Halvera strömmingen och grilla den lätt, servera med en sås av yoghurt och örter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara strömmingen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid strömmingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt för bästa smakupplevelse.