Vinbergssnäcka (snigel)

100 g snigel vinbergssnäcka består av relativt lite kalorier; är rik på magnesium, fosfor, kalcium, selen och protein; och en bra källa till vitamin A.

87,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,2 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
16,1 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 2,2 g
  • Protein 16,1 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Selen
91% DRI
Rik på
Magnesium
67% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sniglarna och servera dem på en baguette med vitlökssmör och persilja.
  • Toppa en sallad med hackade vinbergssnäckor, fetaost och olivolja för extra smak.
  • Grilla sniglarna och krydda med citron, svartpeppar och färsk timjan.
  • Servera sniglarna varma i en skål med smält smör och vitlök som dipp.
  • Använd sniglarna i en pasta med tomatsås, basilika och parmesan för en lyxig måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sniglarna i kylskåp i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt sniglarna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt.