Stekt panerad sill (med salt)

100 g sill panerad stekt m. salt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till kalium och magnesium, men innehåller mycket salt.

216,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,0 g / 100 g
Fett
13,5 g / 100 g
Protein
17,4 g / 100 g
  • Fett 13,5 g
    • varav mättat fett 2,2 g
    • varav enkelomättat fett 6,6 g
    • varav fleromättat fett 3,6 g
  • Kolhydrater 6,0 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 17,4 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Jod
100% DRI
Rik på
Vitamin D
52% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,0 g
Socker totalt
0,2 g
Kostfiber
1,0 g
Fullkorn
5,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sillen i tunna bitar och servera på en smörgås med senap och gräslök.
  • Halvera sillen och lägg den i en sallad med färska grönsaker och citron.
  • Toppa en varm potatisrätt med strimlad stekt sill för extra smak.
  • Servera kall sill som del av en plocktallrik med kaviar och rödlök.
  • Använd sillen i en ramen-skål tillsammans med buljong, nudlar och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sillen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll sillen torr och se till att det inte finns någon kondens inuti förpackningen. Om du har tillagat sillen, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att frysa sillen, då kan texturen påverkas negativt.