Sill (krydd- eller saltsill, medelvärde)

100 g sill, krydd-/saltsill, medelvärde består av mycket kalorier; är rik på fosfor, selen, vitamin D och protein; och en bra källa till kalium och kalcium, men innehåller mycket salt.

218,9 kcal
100 g
Kolhydrater
18,0 g / 100 g
Fett
11,0 g / 100 g
Protein
11,9 g / 100 g
  • Fett 11,0 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 2,5 g
  • Kolhydrater 18,0 g
    • varav sockerarter 18,0 g
  • Protein 11,9 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Selen
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,0 g
Socker totalt
18,0 g
– varav sackaros
18,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sillen och servera på en smörgås med färsk dill och gräddfil.
  • Hacka sillen och blanda i en potatissallad med rödlök och senap.
  • Toppa en sallad med strimlad sill, avokado och citron för extra smak.
  • Halvera sillen och lägg på kex med kaviar och crème fraîche som aptitretare.
  • Servera sillen rumstempererad tillsammans med kokt potatis och gräslök vid festliga tillfällen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sillen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt sillen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst färsk eller väl förvarad i kylskåp.