Inlagd sill (med senapssås)

100 g sill inlagd m. senapssås består av mycket kalorier; är rik på vitamin D och vitamin E; och en bra källa till fosfor, jod, selen och protein.

239,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,5 g / 100 g
Fett
18,0 g / 100 g
Protein
5,3 g / 100 g
  • Fett 18,0 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 10,3 g
    • varav fleromättat fett 4,7 g
  • Kolhydrater 14,5 g
    • varav sockerarter 10,7 g
  • Protein 5,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
57% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,5 g
Socker totalt
10,7 g
– varav sackaros
9,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sillen och servera den på en smörgås med ett lager av majonnäs och färsk dill.
  • Toppa en sallad med bitar av inlagd sill, rödlök och kapris för extra smak.
  • Hacka sillen i små bitar och blanda med senap, gräddfil och hackad gräslök för en smakrik sås.
  • Servera sillen kall som del av en klassisk julbord eller buffé tillsammans med knäckebröd.
  • Gör en silltallrik med olika inläggningar, citronklyftor och ett stänk av svartpeppar för variation.

Förvaring & hållbarhet

Förvara inlagd sill i kylskåp i sin originalförpackning eller överför den till en lufttät burk efter öppning. Håll burken väl försluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt sillen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fukt genom att hålla torra ytor och se till att det inte bildas kondens i burken. Frysning rekommenderas inte då det kan påverka texturen negativt.