Stekt panerad sik

100 g sik panerad stekt består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till magnesium.

197,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,3 g / 100 g
Fett
8,6 g / 100 g
Protein
23,3 g / 100 g
  • Fett 8,6 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 4,6 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 6,3 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 23,3 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
77% DRI
Rik på
Vitamin D
76% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,3 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,6 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta siken och servera på en macka med majonnäs och dill.
  • Toppa en sallad med strimlad sik, avokado och citron för en fräsch smak.
  • Servera siken varm tillsammans med potatismos och gräddsås för en klassisk middag.
  • Hacka siken i bitar och använd i en sushi-rulle med gurka och wasabi.
  • Gör en smakrik bowl med ris, grönsaker och stekt sik, kryddad med soja och sesamfrön.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt sik i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt siken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fukt genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så konsumera helst inom några dagar för bästa smakupplevelse.