Sardiner i tomatsås (konserv)

100 g sardiner i tomatsås konserv. består av mycket kalorier; är rik på fosfor, vitamin A, kalcium och selen; och en bra källa till kalium och magnesium.

217,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
14,8 g / 100 g
Protein
20,5 g / 100 g
  • Fett 14,8 g
    • varav mättat fett 3,7 g
    • varav enkelomättat fett 5,3 g
    • varav fleromättat fett 5,0 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 20,5 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera sardinerna kalla på en macka med majonnäs och skivor av citron.
  • Toppa en sallad med sardiner, hackad rödlök, dill och en dressing av olivolja och vinäger.
  • Skiva sardinerna och lägg dem i en bowl med ris, avokado och sesamfrön.
  • Strimla sardinerna och blanda dem i en pastarätt med tomatsås, vitlök och färsk basilika.
  • Halvera sardinerna och använd dem som pålägg på kex tillsammans med kaviar och gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara oöppnade konservburkar i ett svalt och torrt kallskafferi. Efter att burken har öppnats, placera sardinerna i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid sardinerna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att konsumera dem färska eller förvarade i kylskåp.