Sardiner i olja och tomatsås (medelvärde)

100 g sardin, medelvärde, i olja och tomatsås består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalium, kalcium och selen; och en bra källa till magnesium och jod.

207,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
14,3 g / 100 g
Protein
20,0 g / 100 g
  • Fett 14,3 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 3,9 g
    • varav fleromättat fett 6,4 g
  • Protein 20,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Selen
64% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sardinen och lägg den på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Toppa en sallad med sardiner, rödlök och citron för extra smak.
  • Servera sardinerna varma i en pasta med tomatsås och färska örter.
  • Hacka sardinerna och blanda dem i en röran med kaviar och gräslök.
  • Använd sardiner som fyllning i en wrap tillsammans med avokado och spenat.

Förvaring & hållbarhet

Förvara oöppnad burk sardin i ett svalt och torrt skåp. När burken är öppnad, överför resterande sardin till en lufttät behållare och placera den i kylskåpet. Håll sardinen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade rester svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. För att bevara kvaliteten, håll ytor torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.