Sardeller (konserverade)

100 g sardeller konserv. består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, kalcium, jod, selen, protein och vitamin D, men innehåller mycket salt.

170,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,3 g / 100 g
Fett
10,3 g / 100 g
Protein
19,2 g / 100 g
  • Fett 10,3 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 3,3 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 0,3 g
  • Protein 19,2 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Selen
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sardellerna och lägg dem på en smörgås med cream cheese och dill.
  • Toppa en sallad med hackade sardeller, rödlök och citron för extra smak.
  • Servera sardellerna i en pasta med vitlök, olivolja och persilja.
  • Strö sardeller över en pizza tillsammans med kapris och mozzarella.
  • Blanda sardeller i en tapenade med oliver, vitlök och citronsaft för en smakrik dipp.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnade burkar med sardeller i kylskåp, täck dem med olja för att hålla dem saftiga. Håll burken väl försluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt sardellerna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Förvara dem på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.