100 g saltsill urvattnad konserv. består av mycket kalorier; är rik på jod, selen, protein, vitamin B12 och vitamin D; och en bra källa till niacin.
DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.
Tips från nutritionisten
Förvara saltsillen i kylskåp om den är öppnad. Håll den i sin originalförpackning eller överför till en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt alltid sillen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att förhindra kondens som kan påverka kvaliteten.
Om du väljer att frysa saltsill, tänk på att texturen kan förändras efter upptining. Det rekommenderas att använda den frysta sillen i rätter där konsistensen inte är lika avgörande, som i grytor eller soppor.
Upptäck andra näringsrika alternativ med liknande egenskaper