Stekt panerad saltsill (hemlagad)

100 g saltsill panerad stekt hemlagad består av mycket kalorier; är rik på selen och protein; och en bra källa till fosfor, kalcium, vitamin A och magnesium, men innehåller mycket salt och mättat fett.

289,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,0 g / 100 g
Fett
24,2 g / 100 g
Protein
14,1 g / 100 g
  • Fett 24,2 g
    • varav mättat fett 6,3 g
    • varav enkelomättat fett 10,8 g
    • varav fleromättat fett 5,5 g
  • Kolhydrater 4,0 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 14,1 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
54% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,0 g
Socker totalt
0,2 g
Kostfiber
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva saltsillen och servera den på en smörgås med majonnäs och hackad gräslök.
  • Toppa en sallad med strimlad saltsill, rödlök och dill för extra smak.
  • Halvera saltsillen och lägg den på en tallrik med citronklyftor som tillbehör.
  • Servera den varm tillsammans med potatis och senapssås för en klassisk rätt.
  • Använd i en bowl med quinoa, avokado och färska grönsaker för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara saltsillen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid sillen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.