Stekt panerad rödspättafilé (med salt)

100 g rödspätta filé panerad stekt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, selen, protein och niacin; och en bra källa till kalium.

198,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,3 g / 100 g
Fett
8,6 g / 100 g
Protein
23,5 g / 100 g
  • Fett 8,6 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 4,6 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 6,3 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 23,5 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Jod
68% DRI
Rik på
Selen
59% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,3 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,6 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rödspättan i portionsbitar och servera på en bädd av grönsallad.
  • Toppa med färsk dill och en skvätt citron för extra smak.
  • Servera varm med en sås av majonnäs och senap som dipp.
  • Hacka rödspättan och blanda i en fiskröra med kaviar och gräslök.
  • Använd som fyllning i en wrap tillsammans med avokado och sallad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rödspättan i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid fisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk eller nylagad fisk.