Röding, rå

100 g röding rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, selen och protein; och en bra källa till kalium, folat och jod.

152,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
7,9 g / 100 g
Protein
19,9 g / 100 g
  • Fett 7,9 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 3,1 g
    • varav fleromättat fett 2,5 g
  • Protein 19,9 g
Rik på
Vitamin B12
73% DRI
Rik på
Vitamin D
59% DRI
Rik på
Selen
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva röding och servera på en macka med dill, kaviar och citron.
  • Grilla filéer av röding och toppa med en sås av senap och honung.
  • Hacka röding i bitar och blanda i en sallad med avokado, tomat och gräslök.
  • Servera röding kall som del av en sushi- eller sashimiplatta.
  • Låt röding marineras i soja och ingefära innan du steker den för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara röding i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad röding svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk röding när det är möjligt.