Gravad regnbågslaxfilé

100 g regnbågslaxfilé, gravad består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och selen; och en bra källa till kalium och kalcium, men innehåller mycket salt.

163,6 kcal
100 g
Kolhydrater
2,0 g / 100 g
Fett
9,0 g / 100 g
Protein
15,8 g / 100 g
  • Fett 9,0 g
    • varav mättat fett 1,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,9 g
    • varav fleromättat fett 2,5 g
  • Kolhydrater 2,0 g
    • varav sockerarter 2,0 g
  • Protein 15,8 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Jod
82% DRI
Rik på
Vitamin D
73% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,0 g
Socker totalt
2,0 g
– varav sackaros
2,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva regnbågslaxfilén tunt och lägg på en smörgås med färskost och dill.
  • Servera laxen kall som en del av en sallad med ruccola, avokado och citron.
  • Toppa en bowl med skivor av gravad lax, quinoa, grönsaker och en sås av soja och sesamolja.
  • Använd gravad lax i ramen tillsammans med nudlar, buljong och grönsaker för en smakrik måltid.
  • Halvera laxfilén och servera den på en platta med kaviar, hackad rödlök och citronklyftor som aptitretare.

Förvaring & hållbarhet

Förvara regnbågslaxfilén i kylskåp i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid laxen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka laxens textur, så undvik detta om möjligt.