Stekt panerad regnbågslax

100 g regnbågslax panerad stekt består av mycket kalorier; är rik på fosfor och selen; och en bra källa till kalium, kalcium, vitamin A och folat.

228,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,7 g / 100 g
Fett
14,4 g / 100 g
Protein
19,1 g / 100 g
  • Fett 14,4 g
    • varav mättat fett 2,5 g
    • varav enkelomättat fett 6,2 g
    • varav fleromättat fett 4,6 g
  • Kolhydrater 5,7 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 19,1 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
49% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,7 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,5 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva regnbågslaxen i portionsbitar och servera på en bädd av färsk sallad.
  • Toppa med dill, citron och en klick majonnäs för extra smak.
  • Servera varm som huvudrätt tillsammans med kokt potatis eller ris.
  • Hacka laxen och blanda i en pasta- eller potatissallad för en mättande lunch.
  • Gör en lyxig smörgås med regnbågslax, gräslök och kaviar på ett gott bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara regnbågslaxen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt laxen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka laxens textur, så använd den helst färsk eller tillagad inom kort tid.