Regnbågslax, odlad (rå)

100 g regnbågslax odlad rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, vitamin D och vitamin B12; och en bra källa till kalium.

106,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,4 g / 100 g
Fett
3,5 g / 100 g
Protein
18,1 g / 100 g
  • Fett 3,5 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 0,4 g
  • Protein 18,1 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
67% DRI
Rik på
Fosfor
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva regnbågslaxen tunt och servera på en macka med färsk dill och citron.
  • Grilla laxen och toppa med en sås av senap och honung för extra smak.
  • Hacka laxen i bitar och blanda i en sallad med avokado, gurka och lime.
  • Servera laxen kall i en sushi-rulle med ris, nori och wasabi.
  • Strimla laxen och använd som fyllning i tacos tillsammans med gräddfil och salsa.

Förvaring & hållbarhet

Förvara regnbågslaxen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll den borta från starkt doftande livsmedel. Låt laxen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka laxens textur, så om du fryser den, använd den inom kort tid för bästa resultat.