Odlad regnbågslax

100 g regnbågslax, odlad består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalcium.

170,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
10,3 g / 100 g
Protein
19,7 g / 100 g
  • Fett 10,3 g
    • varav mättat fett 1,5 g
    • varav enkelomättat fett 4,7 g
    • varav fleromättat fett 3,3 g
  • Protein 19,7 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
53% DRI
Rik på
Vitamin D
51% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva regnbågslaxen i tunna bitar och servera på en macka med färsk dill och citron.
  • Grilla laxen och toppa med en sås av senap och honung för en smakrik rätt.
  • Hacka laxen i bitar och blanda i en sallad med avokado, gurka och lime.
  • Servera kallrökt regnbågslax som del av en brunch tillsammans med ägg och kaviar.
  • Strimla laxen och lägg den i en ramen eller poké bowl med grönsaker och soja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara regnbågslax i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll laxen borta från starkt doftande livsmedel. Låt alltid tillagad lax svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka laxens textur, så använd den färska produkten först när det är möjligt.