Påläggskaviar (med färskost)

100 g påläggskaviar m. färskost består av mycket kalorier; är rik på vitamin C, selen och vitamin E; och en bra källa till kalium, fosfor och jod, men innehåller mycket salt.

288,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,8 g / 100 g
Fett
23,0 g / 100 g
Protein
5,9 g / 100 g
  • Fett 23,0 g
    • varav mättat fett 4,4 g
    • varav enkelomättat fett 12,2 g
    • varav fleromättat fett 5,2 g
  • Kolhydrater 13,8 g
    • varav sockerarter 6,5 g
  • Protein 5,9 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin E
53% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,8 g
Socker totalt
6,5 g
Kostfiber
2,3 g
– varav sackaros
4,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva påläggskaviaren och lägg den på en smörgås med färskost för en krämig kombination.
  • Toppa en sallad med skivor av påläggskaviar och strö över hackad gräslök för extra smak.
  • Servera påläggskaviar i en bowl med avokado, tomater och quinoa för en mättande måltid.
  • Blanda påläggskaviar med majonnäs och använd som sås till fiskrätter eller som dipp till grönsaker.
  • Halvera ägg och fyll dem med påläggskaviar för en festlig förrätt eller snacks.

Förvaring & hållbarhet

Förvara påläggskaviaren i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid maten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den mindre aptitlig vid upptining.