Rå öring (Sverige, höst)

100 g öring sverige höst rå består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, selen, protein och vitamin D; och en bra källa till jod.

175,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,7 g / 100 g
Fett
9,3 g / 100 g
Protein
21,2 g / 100 g
  • Fett 9,3 g
    • varav mättat fett 2,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,1 g
    • varav fleromättat fett 3,0 g
  • Kolhydrater 1,7 g
  • Protein 21,2 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva öringen tunt och servera på en smörgås med färsk dill och citron.
  • Grilla filéer av öring och toppa med en sås av senap och honung för extra smak.
  • Hacka öring i små bitar och blanda i en sallad med avokado, rödlök och lime.
  • Stek öringfiléer i panna och krydda med svartpeppar och persilja innan servering.
  • Servera kallrökt öring på en platta med kaviar, crème fraîche och knäckebröd vid festliga tillfällen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå öring i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll alltid fisken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tillagad öring svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk fisk när det är möjligt.