Rökt nejonöga

100 g nejonöga, rökt består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, selen, jod och vitamin D; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

350,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
31,5 g / 100 g
Protein
17,5 g / 100 g
  • Fett 31,5 g
    • varav mättat fett 8,6 g
    • varav enkelomättat fett 13,3 g
    • varav fleromättat fett 6,5 g
  • Protein 17,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rökt nejonöga tunt och lägg på en smörgås med färskost och dill.
  • Servera i en sallad med ruccola, körsbärstomater och en citronvinaigrette.
  • Toppa en bowl med ris, avokado och rökt nejonöga för extra smak.
  • Hacka nejonögat och blanda med majonnäs, senap och kapris för en smakrik sås.
  • Strimla och lägg i ramen tillsammans med grönsaker och buljong för en fyllig måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rökt nejonöga i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid nejonögat svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.