Makrillfilé i tomatsås (konserv)

100 g makrill filé i tomatsås konserv. består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till magnesium.

186,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,9 g / 100 g
Fett
13,9 g / 100 g
Protein
11,7 g / 100 g
  • Fett 13,9 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 5,6 g
    • varav fleromättat fett 4,0 g
  • Kolhydrater 3,9 g
    • varav sockerarter 3,2 g
  • Protein 11,7 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
37% DRI
Rik på
Selen
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,9 g
Socker totalt
3,2 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera makrillen kall på en smörgås med ett lager av majonnäs och skivor av citron.
  • Toppa en sallad med makrill, hackad rödlök och färsk dill för extra smak.
  • Skiva makrillen och lägg den i en wrap med grönsaker och senap för en snabb lunch.
  • Använd makrillfilén som fyllning i en pasta med tomatsås och basilika.
  • Servera varm makrill med kokt potatis och en klick kaviar för en klassisk rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara oöppnad konservburk i ett svalt och torrt kallskafferi. När burken har öppnats, lägg över eventuell överbliven makrill i en lufttät burk och ställ in i kylskåpet. Håll burken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid maten svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att bevara kvaliteten. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det är nödvändigt.