Rimmad lax

100 g lax rimmad består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och vitamin D; och en bra källa till kalium och folat, men innehåller mycket salt.

148,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
8,1 g / 100 g
Protein
18,8 g / 100 g
  • Fett 8,1 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Protein 18,8 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Vitamin B6
56% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Socker totalt
1,5 g
– varav sackaros
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva laxen tunt och servera på en smörgås med färsk dill och citron.
  • Toppa en sallad med hackad lax, avokado och gräslök för extra smak.
  • Strimla laxen och blanda i en bowl med quinoa, grönsaker och en sojasås.
  • Halvera laxen och grilla den för en rökig smak, servera med senapssås.
  • Hacka laxen och blanda med majonnäs för att göra en läcker laxröra till kex eller bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rimmad lax i kylskåp, helst i sitt originalemballage eller i en lufttät burk. Håll laxen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid laxen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att minska risken för kondens. Frysning kan påverka laxens textur, så använd den färsk när det är möjligt.