Rå lake

100 g lake rå består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, jod, selen, protein och vitamin D; och en bra källa till kalium.

71,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
16,5 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Protein 16,5 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Selen
50% DRI
Rik på
Vitamin D
49% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lake rå i tunna bitar och servera på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Toppa en sallad med hackad lake rå, avokado och citron för en fräsch smak.
  • Strimla lake rå och blanda i en bowl med quinoa, grönsaker och soja.
  • Halvera lake rå och grilla den lätt för att få fram en rökig smak.
  • Servera lake rå kall som del av en plocktallrik med kaviar och gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lake rå i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid lake rå svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst färsk.