Importerad vitfisk (tilapia, pangasius, hoki, medelvärde)

100 g importerad vitfisk, tilapia/pangasius/hoki, medelvärde består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och vitamin D; och en bra källa till kalium och niacin.

77,3 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,1 g / 100 g
Protein
16,6 g / 100 g
  • Fett 1,1 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Protein 16,6 g
Rik på
Selen
59% DRI
Rik på
Vitamin D
38% DRI
Rik på
Vitamin B12
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fisken i tunna bitar och servera kall i en sallad med avokado och citron.
  • Grilla filéerna och krydda med dill och citron för en fräsch smak.
  • Stek fisken i panna med vitlök och servera med en sås av majonnäs och senap.
  • Toppa en bowl med strimlad tilapia, ris, grönsaker och soja för en asiatisk touch.
  • Halvera fisken och baka den i ugnen med örter som timjan eller rosmarin för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fisken i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad fisk svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka fiskens textur, så använd den helst färsk eller tillagad.