Rökt hälleflundra

100 g hälleflundra, rökt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, selen, jod, protein och vitamin D; och en bra källa till kalium.

203,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
14,7 g / 100 g
Protein
18,2 g / 100 g
  • Fett 14,7 g
    • varav mättat fett 3,3 g
    • varav enkelomättat fett 8,1 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Protein 18,2 g
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Selen
85% DRI
Rik på
Niacin (B3)
52% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rökt hälleflundra tunt och lägg på en smörgås med färsk dill och citron.
  • Servera i sallader tillsammans med avokado, rödlök och en lätt vinägrett.
  • Toppa en bowl med hackad rökt hälleflundra, quinoa, grönsaker och sesamfrön.
  • Strimla och använd som fyllning i wraps med krämig majonnäs och sallad.
  • Halvera bitar av hälleflundran och grilla dem lätt för en rökig smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rökt hälleflundra i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid hälleflundran svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst färsk eller kylskåpsförvarad för bästa resultat.