Fiskgryta med torsk, kokosmjölk och curry

100 g gryta fiskgryta m. torsk kokosmjölk curry består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod och selen; och en bra källa till kalium, magnesium och vitamin C, men innehåller mycket mättat fett.

180,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,7 g / 100 g
Fett
13,4 g / 100 g
Protein
10,8 g / 100 g
  • Fett 13,4 g
    • varav mättat fett 10,3 g
    • varav enkelomättat fett 1,8 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 3,7 g
    • varav sockerarter 1,9 g
  • Protein 10,8 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Jod
75% DRI
Rik på
Selen
26% DRI
Rik på
Fosfor
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,7 g
Socker totalt
1,9 g
Kostfiber
1,4 g
– varav sackaros
1,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera fisksoppan varm i djupa tallrikar för en mättande måltid.
  • Toppa med färsk koriander eller persilja för extra smak och färg.
  • Skiva lime och pressa över soppan innan servering för en fräsch syra.
  • Ät tillsammans med ris eller bröd för att suga upp den goda såsen.
  • Använd som bas i en bowl med grönsaker och quinoa för en näringsrik lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fiskgrytan i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt grytan svalna snabbt efter tillagning innan du stänger locket. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in grytan, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Håll grytan torr och undvik kondens genom att använda rena redskap vid servering.