Varmrökt fisk (medelvärde)

100 g fisk, varmrökt, medelvärde består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och vitamin D; och en bra källa till kalium och jod.

177,1 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
10,0 g / 100 g
Protein
21,8 g / 100 g
  • Fett 10,0 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 4,1 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Protein 21,8 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fisken i tunna bitar och servera på en smörgås med majonnäs och dill.
  • Toppa en sallad med strimlad varmrökt fisk, avokado och citron för en fräsch smak.
  • Hacka fisken och blanda med gräslök, kaviar och crème fraîche för en lyxig förrätt.
  • Servera fisken varm i en ramen med nudlar, grönsaker och soja för en mättande måltid.
  • Gör en smakrik bowl med varmrökt fisk, quinoa, spenat och tahinisås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara varmrökt fisk i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll fisken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt fisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysa fisken kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det är nödvändigt.