Torkad fisk

100 g fisk torkad består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, kalcium, magnesium, protein och selen.

333,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
79,0 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Protein 79,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Fosfor
64% DRI
Rik på
Niacin (B3)
56% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den torkade fisken i tunna bitar och servera på en knäckebrödsmacka med smör och kaviar.
  • Hacka fisken och blanda i en sallad med grönsaker, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Strimla fisken och använd som topping på ramen eller nudelsoppa för extra smak.
  • Halvera fisken och grilla den lätt för att få fram en rökig smak. Servera med en sås av senap och honung.
  • Toppa en bowl med ris, grönsaker och torkad fisk för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkad fisk i en lufttät burk eller plastpåse för att skydda mot fukt. Håll burken på en sval, mörk plats eller i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukt. Låt fisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk eller torkad fisk när det är möjligt.