Rökt fisk (fettsnål, medelvärde)

100 g fisk, rökt, medelvärde, fettsnål består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till kalcium.

121,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
4,3 g / 100 g
Protein
20,5 g / 100 g
  • Fett 4,3 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 1,5 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Protein 20,5 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
77% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den röka fisken tunt och lägg på en smörgås med färskost och dill.
  • Servera fisken kall i en sallad med avokado, tomater och citronvinaigrette.
  • Toppa en bowl med strimlad rökt fisk, ris, grönsaker och soja.
  • Halvera fisken och grilla den lätt för att ge extra smak innan servering.
  • Hacka fisken och blanda med majonnäs, senap och kapris för en läcker röror till kex eller bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rökt fisk i kylskåp i en lufttät burk eller inlindad i plastfolie för att hålla den fräsch. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt fisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna fisken färsk när det är möjligt.