Rökt fisk (medelvärde, fet)

100 g fisk, rökt, medelvärde, fet består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, selen, jod och protein; och en bra källa till kalium.

240,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
19,7 g / 100 g
Protein
17,3 g / 100 g
  • Fett 19,7 g
    • varav mättat fett 4,8 g
    • varav enkelomättat fett 8,4 g
    • varav fleromättat fett 4,3 g
  • Protein 17,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den röka fisken tunt och servera på en smörgås med färsk dill och citron.
  • Toppa en sallad med hackad rökt fisk, avokado och en dressing av olivolja och balsamvinäger.
  • Strimla fisken och blanda i en bowl med ris, grönsaker och soja för en smakrik måltid.
  • Servera fisken kall som del av en plocktallrik tillsammans med kaviar och gräddfil.
  • Halvera fisken och värm den lätt för att använda i en pasta med vitlök, spenat och parmesan.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rökt fisk i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll fisken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid fisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd det endast om det är nödvändigt.