Fisk (med soltorkad tomat, persilja och vitlök)

100 g fisk m. soltorkad tomat persilja vitlök består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, selen och protein; och en bra källa till vitamin A och magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

232,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,9 g / 100 g
Fett
12,3 g / 100 g
Protein
18,3 g / 100 g
  • Fett 12,3 g
    • varav mättat fett 5,6 g
    • varav enkelomättat fett 4,2 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 10,9 g
    • varav sockerarter 2,7 g
  • Protein 18,3 g
  • Fibrer 2,2 g
Rik på
Selen
42% DRI
Rik på
Vitamin B12
35% DRI
Rik på
Fosfor
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,9 g
Socker totalt
2,7 g
Kostfiber
2,2 g
Fullkorn
2,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fisken och servera på en macka med majonnäs och dill.
  • Hacka och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och fetaost.
  • Toppa en bowl med ris, avokado och sesamfrön för en smakrik måltid.
  • Strimla fisken och använd i ramen tillsammans med grönsaker och sojasås.
  • Servera kall som del av en plocktallrik med oliver och kex.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fisken i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt fisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk fisk inom kort tid efter inköp.