Rå bläckfisk

100 g bläckfisk rå består av relativt lite kalorier; är rik på selen, protein och vitamin B12; och en bra källa till kalium, fosfor och zink.

75,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
0,9 g / 100 g
Protein
16,4 g / 100 g
  • Fett 0,9 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 16,4 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Selen
91% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bläckfisken i tunna skivor och grilla den för en rökig smak.
  • Servera bläckfisken kall i en sallad med citron, dill och olivolja.
  • Toppa bläckfiskstrimlor med chili och vitlök för en kryddig rätt.
  • Halvera bläckfisken och marinera den i sojasås och ingefära innan tillagning.
  • Använd bläckfisken som fyllning i tacos tillsammans med avokado och salsa.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå bläckfisk i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll den borta från starkt doftande livsmedel. Låt bläckfisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk bläckfisk när det är möjligt.