Bläckfisk

100 g bläckfisk består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, selen och vitamin B12; och en bra källa till kalium, magnesium och jod.

84,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,3 g / 100 g
Protein
17,9 g / 100 g
  • Fett 1,3 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Protein 17,9 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Selen
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bläckfisken i tunna ringar och grilla dem för en smakrik förrätt.
  • Servera bläckfisk kall i en sallad med citron, olivolja och färska örter som persilja eller basilika.
  • Toppa bläckfiskstrimlor med en sås av majonnäs, senap och dill för en läcker macka.
  • Halvera bläckfisken och marinera den i soja och ingefära innan du steker den snabbt på hög värme.
  • Använd bläckfisk i ramen eller paella för att ge rätten en extra dimension av smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bläckfisken i kylskåp, antingen hel med skal kvar eller skuren i bitar i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad bläckfisk svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd fryst bläckfisk inom rimlig tid för bästa resultat.