Varmrökt ål (rundrökt)

100 g ål varmrökt rundrökt består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, selen och vitamin D; och en bra källa till kalium och folat, men innehåller mycket mättat fett.

347,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
30,5 g / 100 g
Protein
19,1 g / 100 g
  • Fett 30,5 g
    • varav mättat fett 7,3 g
    • varav enkelomättat fett 13,3 g
    • varav fleromättat fett 6,8 g
  • Protein 19,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ålen i tunna bitar och servera på en smörgås med gräddfil och hackad gräslök.
  • Toppa en sallad med strimlad ål, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Halvera ålen och grilla den lätt för att ge extra smak, servera med senapssås.
  • Hacka ålen och blanda i en pasta med vitlök, persilja och chili för en smakrik rätt.
  • Servera ålen kall som del av en plocktallrik tillsammans med kaviar och knäckebröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ålen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid ålen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka ålens textur negativt, så undvik detta om möjligt.