Inkokt ål (hemlagad)

100 g ål inkokt hemlagad består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, selen, vitamin D, vitamin E och protein; och en bra källa till fosfor, men innehåller mycket mättat fett.

382,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
36,0 g / 100 g
Protein
15,8 g / 100 g
  • Fett 36,0 g
    • varav mättat fett 8,6 g
    • varav enkelomättat fett 15,7 g
    • varav fleromättat fett 8,1 g
  • Protein 15,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin E
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ålen i tunna bitar och servera på en smörgås med gräslök och majonnäs.
  • Toppa en sallad med hackad ål, avokado och citron för en fräsch smak.
  • Strimla ålen och blanda i en ramen för att ge extra umami.
  • Servera ålen kall som del av en plocktallrik med senap och kaviar.
  • Halvera ålen och grilla den lätt för att få en rökig smak, servera med dill.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ålen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid ålen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.