Stekt panerad abborrefilé

100 g abborre filé panerad stekt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till kalium och magnesium.

193,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,3 g / 100 g
Fett
8,6 g / 100 g
Protein
22,3 g / 100 g
  • Fett 8,6 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 4,6 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 6,3 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 22,3 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Selen
87% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,3 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,6 g
Fullkorn
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta abborren och servera på en macka med majonnäs och dill.
  • Toppa en sallad med bitar av abborre, avokado och citron för en fräsch smak.
  • Servera varm abborre med en sås av senap och honung som dipp.
  • Hacka abborren i strimlor och använd i en ramen för extra protein.
  • Gör en fiskbowl med ris, grönsaker och marinerad abborre för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara den stekta abborren i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Se till att låta fisken svalna snabbt innan du stänger burken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in abborren, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. För bästa resultat, använd den inom kort tid efter tillagning.