Stekt strutsfilé

100 g struts filé stekt består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, protein, selen och vitamin B12; och en bra källa till magnesium.

170,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
5,1 g / 100 g
Protein
30,0 g / 100 g
  • Fett 5,1 g
    • varav mättat fett 1,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 30,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin B6
48% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta strutsfilén tunt och servera på en macka med senap och gräslök.
  • Hacka filén och blanda i en sallad med spenat, avokado och citronvinaigrette.
  • Strimla filén och lägg i en ramen med buljong, nudlar och färska grönsaker.
  • Toppa en bowl med ris, grönsaker och skivad strutsfilé för en mättande måltid.
  • Servera filén varm med en sås av kaviar och dill som passar utmärkt till festliga tillfällen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara den stekta strutsfilén i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt filén svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om det inte är nödvändigt.