Rå strutsfilé

100 g struts filé rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och vitamin B12; och en bra källa till kalium och magnesium.

109,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,7 g / 100 g
Protein
23,0 g / 100 g
  • Fett 1,7 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,6 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Protein 23,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin B6
46% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Socker totalt
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva strutsfilén tunt och servera på en macka med senap och gräslök.
  • Grilla filén och toppa med en marinad av citron, olivolja och färsk timjan.
  • Hacka filén i strimlor och lägg i en sallad med avokado och körsbärstomater.
  • Stek filén snabbt i panna och servera varm i en ramen med soja och sesamfrön.
  • Halvera filén, krydda med peppar och rosta i ugn för en smakrik middag.

Förvaring & hållbarhet

Förvara strutsfilén i kylskåp, antingen med skalen kvar eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt filén svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk filé när det är möjligt.